معاون ساخت تجهيزات كارخانه هاي آذرآب اراك در گفتگو با خبرنگار مهر دراراك در اين باره گفت: اين قطعه مهم به روش مهندسي معكوس ظرف مدت 16 ماه با يك ميليون دلار با موفقيت به انجام رسيد و آماده نصب در نيروگاه آبي سد دز شد.
سيدرضا مير محمودي افزود: نيروگاه آبي سد دز تنظيم فركانس برق ايران را به عهده دارد و به دليل حساسيت آن، شركتهاي غربي تمايل به كار در اين پروژه را نداشتند كه متخصصان شركت آذرآب با برعهده گرفتن اين كار، آن را با موفقيت به انجام رساندند.
وي اضافه كرد: آنچه در اين مرحله براي ما مهم است خودكفايي كشور در ساخت قطعه اصلي نيروگاههاي برق آبي و عدم وابستگي به خار ج است. وي اضافه كرد: براساس تحقيقات انجام شده متخصصان اين شركت توانستند كار طراحي وساخت رنر را بدون نياز به خارج با موفقيت انجام دهند .
مير محمودي افزود: رنر مهمترين بخش نيروگاه برق آبي است كه انرژي پتانسبل آب را به انرژي مكانيكي تبديل مي كند و پس از گذر از شفت اصلي به ژنراتور منتقل و به انرژي برق تبديل مي شود.
وي اضافه كرد:آبي كه از پشت سد وارد توربين مي شود پس از طي مسيراز شير پروانه اي وحلزوني به اولين قطعه مكانيكي كه برمي خورد و دچار چرخش مي شود، رنر است.
معاون ساخت تجهيزات شركت آذرآب اراك در ادامه گفت: نيروگاه سد دز داراي 8 واحد 65 مگا واتي است و اهميت آن در تنظيم فركانس برق كشور مي باشد كه سي سال پيش به وسيله خارجي ها ساخته شده واكنون به دليل اينكه غرب تمايل به فعاليتهاي آباداني ايران ندارد اين طرح به وسيله خود ايراني ها انجام شد.
وي تصريح كرد: نيروگاه سد دز قراراست طي هشت سال با تكنولوژي روز بهينه سازي شود كه مهم ترين بخش آن از طريق مهندسي معكوس به انجام رسيد .
وي با تاكيد بر همكاري ارگانهاي ذيربط در اين پروژه اضافه كرد: با توجه به اينكه قطعه رنر در نيروگاههاي آبي پس از چهار تا پنج سال فرسوده مي شوند و نياز به رنر جديد خواهد بود؛ از اين رو، كشور سالانه نيازمند چهار تا پنج قطعه رنر است كه توليد انبوه آن را ضروري مي سازد.
وي با تاكيد بر اشتغالزايي اين فناوري تصريح كرد: توليد انبوه اين قطعه مي تواند معادل 60 درصد قيمت خريد از خارج صرفه جويي ارزي براي كشور به همراه داشته باشد.
نظر شما